open-navfaktor-logo
search
Poželjela brz oporavak
Gradonačelnica Sarajeva poziva povrijeđenu ženu da tuži odgovorne zbog obrušavanja fasade
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na svome Facebook profilu povodom današnjeg obrušavanja dijela fasade sa zgrade u centru Sarajevu, usljed čega je povrijeđena žena.
21.02.2024. u 18:31
get url
text

VEZANI TEKST - Obrušila se fasada sa zgrade u sarajevskoj ulici Ferhadija, povrijeđena žena

- Postavljam sada vrlo jasno pitanje, gdje su sve ove godine upravitelji zgrada? Gdje su sve ove godine vlasnici privatnih objekata? I jedni i drugi su dužni i nadležni da se brinu o fasadama i drugim dijelovima objekata kako se ovakve situacije ne bi dešavale.

Grad Sarajevo je najmanje nadležan za rekonstrukciju fasada, ali smo završili čitav niz projekata, jer smo svjesni potrebe rekonstrukcije, ne samo iz estetskih, nego i sigurnosnih razloga. I bez obzira na to, vrlo često dobijamo upite zašto trošimo javni novac na fasade - navela je i dodala:

- Zato pozivamo sve nivoe vlasti da nam se pridruže, da izdvoje sredstva za ovu namjenu i da nam pomognu da rekonstruišemo što veći broj objekata. Također, pozivamo i nadležne organe i druge subjekte u domenu izdavanja dozvola za izvođenje radova, da po svim zahtjevima postupaju promptno i izdaju potrebne saglasnosti za rekonstrukciju.

Grad Sarajevo je završio projekat rekonstrukcije Jatovog nebodera, radovi su procijenjeni na više od milion KM. Našoj sugrađanki želimo brz oporavak i poručujemo da obavezno putem nadležnih organa tuži odgovorne, a Grad će pružiti svu potrebnu pravnu pomoć.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.