open-navfaktor-logo
search
Tender
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva kupuje limuzinu: Da je crn, ima grijanje sjedišta, "komfornu telefoniju"...
Grad Istočno Sarajevo objavio je tender za kupovinu nove limuzine u vrijednosti od 85.410 KM, sa porezom na dodanu vrijednost (PDV).
24.07.2021. u 09:19
get url
text

Javna nabavka putničkog motornog vozila objavljena je 20. jula.

Gradonačelnik Ljubiša Ćosić, koji ovu funkciju obnaša pet mjeseci, za Birn je izjavio da je postojeće vozilo staro šest godina i u jako lošem stanju, a da im je potrebno vozilo koje odgovara vrstama puteva u gradu Istočno Sarajevo i samoj Bosni i Hercegovini.

Ćosić je kazao da automobil nabavljaju za potrebe Gradske uprave, ali će u najvećem broju slučajeva prevoziti upravo njega.

Kako navodi Birn, u tehničkim specifikacijama tendera se traži automobil minimalne dužine od 4,8 metara, sa komfornom telefonijom, grijanim prednjim sjedištima, električnom podrškom za kičmu za vozačevo sjedište, navigacijskim sistemom sa aktuelnim mapama Evrope, svjetlima sa potpunom LED tehnologijom, sa adaptivnom funkcijom i funkcijama automatskog zasjenjenja, mehaničke roletne i zatamnjena stakla na zadnjem i bočnim prozorima.

Tender za službeno vozilo Grada Istočno Sarajevo

Na pitanje zašto se zahtijeva i da auto bude crne boje, Ćosić je odgovorio da su sva dosadašnja vozila u Gradskoj upravi bila isključivo te boje.

- Podsjetit ću vas da je nekad Gradska uprava imala "audi A6" 2008. godište, koji je prodat za nekih osam ili šest hiljada maraka u prethodnom mandatu. Da su mi ostavili tog "audija A6" koji je bio "quattro", ja ne bih trenutno nabavljao vozilo - tvrdi Ćosić.

Kazao je i da je oprema usklađivana na osnovu one koja je bila u ovom prethodnom vozilu.

- Nismo tražili nikakav auto superluksuzne klase, nego auto koji može da zadovolji naše potrebe i koji može da izdrži barem više od pet godina u ovim uvjetima, imajući u vidu kilometražu koju ja kao gradonačelnik pređem, a to je otprilike nekih 40.000 kilometara godišnje - stava je Ćosić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.