open-navfaktor-logo
search
Veći broj korisnika
Gradska uprava Zenica: Sezona grijanja počinje na vrijeme
Gradska uprava Zenica saopćila je da, prema Odluci o zagrijavanju Javnog preduzeća "Grijanje" Zenica, nova sezona grijanja počinje na vrijeme - 15. oktobra.
14.10.2021. u 21:42
get url
text

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović istakao je da sezona grijanja ove godine počinje dva dana prije nego je to bio slučaj prošle godine, kad je sezona grijanja počela 17. oktobra.

- Zahvaljujem generalnom direktoru Kompanije "ArcelorMittal" Zenica Nikhil Mehti, Upravi i zaposlenicima JP "Grijanje" Zenica i svima koji su pomogli da sezona grijanja počne na vrijeme. Vjerujem da će predstojeća grijna sezona biti stabilna, da će i grijanje sa novih kotlova početi čim prije nakon čega ćemo riješiti dugogodišnji problem grijanja grada - kazao je.

Kako se navodi u saopćenju za javnost Sektora za odnose s javnošću Grada Zenica, Kasumović ističe i to da je ove godine, prema informacijama iz preduzeća "Grijanje", veći broj korisnika sistema grijanja u odnosu na prošlu grijnu sezonu. Inače, grijna sezona u Zenici traje od 15. oktobra do 15. aprila 2022.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.