open-navfaktor-logo
search
Na dnevnom redu
Gradsko vijeće Sarajeva razmatra Deklaraciju: Milanović nepoželjan dok ne promijeni uvredljivo ponašanje prema BiH
Na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, 19. po redu, koja će biti upriličena u srijedu 5. oktobra u 10 sati u Vijećnici, između ostalog razmatrat će se prijedlog Deklaracije o osudi stavova Zorana Milanovića prema Bosni i Hercegovini.
03.10.2022. u 11:50
get url
text

- Gradsko vijeće Grada Sarajeva većinu izjava gospodina Zorana Milanovića, a koje se odnose na BiH, smatra neodmjerenim i štetnim za odnose dvije prijateljske države. Ponašanje gospodina Milanovića nije državničko niti primjereno predsjednika jedne evropske države. Izjave gospodina Milanovića neće donijeti ništa dobro ni Hrvatskoj, a ni Bosni i Hercegovini, niti na bilo koji način doprinose regionalnoj stabilnosti i saradnji. Sarajevo, glavni grad BiH otvoren je za sve ljude dobre volje, ali ne i za one koji vrijeđaju i rade štetu. Zato pozivamo gospodina Milanovića da promijeni svoje uvredljivo ponašanje prema BiH. Do tada neka ne dolazi u Sarajevo, glavni grad BiH, jer neće biti poželjan – piše u Deklaraciji Gradskog vijeća.

Izražavaju nadu da će se Milanović sabrati i promijeniti svoje ponašanje.

- Do tada niko od zvaničnih organa Grada Sarajeva neće biti njegov domaćin u bilo kojoj od protokolarnih, pa ni drugih aktivnosti, a što je inače uobičajena praksa prilikom posjeta šefova država i drugih visokih zvanica iz EU i svijeta – poručili su Milanovićiu.

O ovom stavu Gradskog vijeća Grada Sarajeva bit će obaviješteni državni organi BiH kao i Ambasada Republike Hrvatske u Sarajevu.

- Naglašavamo da će građanke i građani Republike Hrvatske uvijek biti rado viđeni i dobrodošli gosti u Sarajevu, kao i do sada – zaključili su.

Kompletan dnevni red sjednice Gradskog vijeća pročitajte na ovom linku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.