open-navfaktor-logo
search
Prijavili policiji
GRAS: Uništavaju nam oslikane reklame na tramvajima i trolejbusima
Preduzeće GRAS se svakodnevno susreće sa raznim vidovima uništavanja vozila, a u posljednje vrijeme veoma su česta uništavanja oslikanih reklama na tramvajima i trolejbusima, saopćili su iz ovog preduzeća.
06.12.2022. u 14:02
get url
text

Kako su naveli, nepoznate osobe preko reklama ispisuju grafite i time čine znatna oštećenja, a što pored materijalne štete za preduzeće ima za posljedicu i štetu koju trpe oglašivači reklama.

- Direktnu štetu trpe i korisnici naših usluga jer u tim slučajevima vozila moraju biti isključena iz saobraćaja kako bi grafiti bili uklonjeni i vozila dovedena u prvobitno stanje. O svemu ovom upoznati su policijski organi i očekujemo određene aktivnosti u sprečavanju ovih pojava - saopćili su iz GRAS-a i dodali:

- Oštro osuđujemo sve one koji rade ovakva i slična djela jer osim pričinjene materijalne štete dovode u pitanje i odvijanje javnog gradskog prijevoza. Apelujemo na građane da se korektno odnose prema vozilima javnog gradskog prijevoza i ne oštećuju vozila koja predstavljaju javno dobro i služe njihovim potrebama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.