open-navfaktor-logo
search
Žestoke kritike
Gratz o Kojoviću i Našoj stranci: Postali ste šetači cuka svakoj barabi koja vam zaprijeti
Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i bivši predsjednik te stranke, najavio je da on i njegova stranačka kolegica, zastupnica Sabina Ćudić, neće podržati imenovanje SNSD-ovog ministra finasija Srđana Amidžića. Našu stranku je komentirao također njen bivši predsjednik, a sadašnji zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu FBiH Dennis Gratz. 
05.07.2023. u 12:29
get url
text

VEZANI TEKST - SNSD-ov Amidžić prošao i provjeru SIPA-e, ima li dovoljno ruku u Parlamentu BiH da bude imenovan za ministra

Naša stranka je odlučila da povuče ručnu i neće glasati za Amidžića, u skladu sa koalicionim dogovorima, zbog Dodikovih posljednjih istupa, posebno sastanka u Konjicu kojim smo ostali šokirani, izjavio je Kojević, između ostalog. 

Kojović je rekao i to da su stranke "Trojke" pogriješile što su izabrale Dodika za partnera u vlasti na državnom nivou i da je trebalo insistirati da to budu opozicione stranke iz RS.

- E moj Peđa - započeo je Gratz svoj poduži komentar o bivšoj stranci, pa nastavio:

- Većina vas iz prvog ešalona koji ste tamo ostali (i fino iz ničega izgradili kakve-takve političke karijere) ste svojevremeno propagirali vraćanje "partizanskog morala" u politiku. I sam sam svojevremeno bio nasjeo na te vaše ublehe i vjerovao sam da vodimo istu borbu, protiv istog neprijatelja, po istim principima, u skladu s istim idealima. Kakav danak neiskustvu.

Danas od te borbe nema ni b. Postali ste šetači cuka svakoj barabi koja vam zaprijeti. Ljigavo trpite svako poniženje. Od silnog propuha prouzrokovanog ulascima i izlascima lupeža sitnog zuba koji su samo čekali i čekaju priliku da svoje članstvo "unovče", zakrvavljenih očiju hodate. Uglavnom čekate i čuvate se, pod točkove bacate neiskusne.

Neprijatelje (i unutar, i izvan stranke) ste doveli na sve pozicije odlučivanja. Prijatelje ste izgubili. Žao mi je što si narušenog zdravlja. Ali da ima još išta one snage i integriteta u tebi koje sam nekoć volio i cijenio, izašao bi na Dodikovo psovanje genocida i odmah bi javno tražio od Forte i drugih nosilaca funkcija iz NS da se povuku, da makar ponude svoje ostavke, da nijedan mail više ne ode, nijedna sms poruka se ne napiše na temu od bilo kakvog interesa SNSD-a i HDZ-a, sve dok se ne ispregovara novi koalicijski sporazum po potpuno drugačijim osnovama i vi svi zapravo počnete braniti državu BiH - jer ona je, čovječe, napadnuta! - umjesto što kao dizači ruku za sve, izravno učestvujete u njenom razaranju!

Usput budi rečeno, sutra se planira nametanje Vukoje, kadra HDZ-a bez dana iskustva rada kao sudije, za sudiju Ustavnog suda BiH. Najmanje tri kandidata su bolja. Kako ćete ljudima u oči pogledati, ako izglasate HDZ-dominaciju nad možda najvažnijom institucijom u državi?! - zaključuje Gratz.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.