open-navfaktor-logo
search
Oglasio se
Gratz: Priča se o Sebiji Izetbegović, a ne o debaklu koji nam se sprema u Briselu ili pokušaju nametanja Vukoje
Zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu FBiH Dennis Gratz oglasio se uoči sutrašnje sjednice Zakonodavno-pravne komisije ovog doma.
07.12.2023. u 20:20
get url
text

- Naravno da je danas dominantna vijest navodno neprikladno vladanje gospođe Izetbegović (Sebije op.a.) na nekom sarajevskom parkingu, a ne debakl koji nam se sprema u Briselu (pa je bilo neophodno da posaljemo čak 40 karikaturalnih ljezihljebovića o nasem trošku), ili sutrašnji novi perfidni pokusaj neustavnog nametanja gosp. Vukoje (Marina op.a.), HDZ-ovog kadra sa bijesnih 0 dana sudskog iskustva, za suca Ustavnog suda BiH.

Neće vam, kolegice i kolege iz "Trojke", ama baš ništa pomoći da skrenemo pažnju s vaše historijske pronevjere suverenosti ove države, haman jednogodišnjeg ustavnog nasilja, kompromitiranja njenih granica i sistema sigurnosti i bijednih pokušaja postavljanja temelja za dalje etnonacionalne podjele u zemlji.

Nećemo zaboraviti, jednom kada svijet, ovaj što građansko živi kod sebe, a nama manje vrijednima podvaljuje sve drugo, konačno shvati da nema kockanja s vrijednostima. (Ima ih samo i branjive su, ako vrijede bilo kada, bilo gdje, za bilo koga.)

Možda će onda biti prekasno. Ali mi svejedno necemo zaboraviti - naveo je Gratz na društvenoj mreži X.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.