open-navfaktor-logo
search
Nakon isključenja
Grijanje u Parlamentu BiH sada radi, ali do kada
Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, prema podacima s Portala javnih nabavki, nije još pokrenula novi postupak nabavke lož ulja potrebnog za grijanje zgrada institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u kojima je ono bilo isključeno u ponedjeljak.
11.03.2022. u 16:23
get url
text

No očito je da je problem na neki način riješen, barem privremeno, s obzirom na to da su radijatori topli protekla tri dana, odnosno od srijede, baš kada je održana sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Parlament BiH ostao bez grijanja, zastupnici se žalili na hladnoću

- Radi grijanje danas, radilo je od srijede. Vjerovatno su nešto premostili, naručili cisternu – kazali su u Sindikatu državnih službenika i zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine.

Grijanje je u ponedjeljak isključeno u objektu Parlamentarne skupštine BiH i Zgradi prijateljstva između Grčke i BiH jer je, prema dopisu Službe za zajedničke poslove, dobavljač odustao od isporuke lož ulja zbog rasta cijena energenata.

Iz Službe za zajedničke poslove institucija BiH nam nisu odgovorili zašto nisu na vrijeme, na početku grijne sezone, osigurali dovoljne količine lož ulja koje će biti dostatne do kraja grijne sezone. Čekamo i odgovor na koji su način, privremeno, riješili problem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.