open-navfaktor-logo
search
Bh. ministrica odgovorila
Grlić Radman: Turković ide u islamske zemlje tražiti oružje; Turković: Opasna izjava u maniru proruskih proxy politika
Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman danas je u Saboru podnoseći izvještaje za 2020. i 2021. godinu o provedbi Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini govorio o Izbornom zakonu BiH, visokom predstavniku Christianu Schmditu, predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, a sramotno i skandalozno je uvrijedio i ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković. 
26.10.2022. u 20:35
get url
text

Komentarišući situaciju u našoj zemlji, Grlić Radman je izjavio kako "ministrica vanjskih poslova ide u islamske zemlje tražiti oružje".

- Imamo se s čime hvaliti, ali govoriti znate o prosperitetnoj BiH. U tome je i rješenje, ali zašto je dolje visoki predstavnik. Pa jer je to država sa demokratskim defiticom. Hrvati su stiješnjeni između srpskog separatizma i bošnjačkog unitarizma. Pa njima dolje nije lako, sjetite se onih huškačkih protesta. Prijeti im se ratom, prebrojavanjem. Ministrica vanjskih poslova ide u islamske zemlje tražiti oružje - poručio je on.

Turković je poručila da je "apsolutno neshvatljivo da šef diplomatije jedne države članice EU i NATO-a izjavi ovako opasnu neistinu!"

- Potpuno je jasno da u BiH ne može ući niti iz nje može izaći niti jedan metak, a da saglasnost ne daju nadležne institucije u kojima su predstavnici svih konstitutivnih naroda i ostalih. To govori da se radi o zlonamjernoj izrečenoj neistini i zlonamjernom pokušaju diskreditacije ne mene lično, nego jednog cijelog naroda i države. Ovo su potvore i dezinformacije koje, u maniru proruskih proxy politika, destabiliziraju region! - istakla je Turković. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.