open-navfaktor-logo
search
"Nisu nikog ugrozili"
Grujičić i pop Mlađenović okupili gomilu ispred PS Srebrenica, tražili puštanje privedenih za pucanje iz kolone
Nakon hapšenja dvojice muškaraca koji su pucali kada su prolazili pored kuće bošnjačkih povratnika u Potočarima, srpsko pravoslavno sveštenstvo okupilo je gomilu sa srpskim zastavama ispred lokalne policijske stanice u pokušaju da izvrši pritisak na policiju da ih pusti.
08.01.2024. u 08:35
get url
text

VEZANI TEKST - U Srebrenici uhapšene dvije osobe zbog pucnjave prilikom prolaska kroz Potočare

Masi se pridružio i načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, koji je za hapšenje okrivio "federalne medije" i direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića.

Na protest pred policijskom stanicom pozvao je srebrenički sveštenik Aleksandar Mlađenović.

- Ti ljudi nisu nikakvi kriminalci već naša braća. Oni nisu ugrozili ničiju sigurnost, niti doveli u opasnost bilo kojeg stanovnika Srebrenice. Smatram da su policija i tužilaštvo donijeli prestrogu i rigoroznu mjeru pod pritiskom određenih destabilizirajućih faktora u BiH. Srbin se na Božić ne hapsi samo zato što se raduje rođenju Isusa Hrista. Ja sam večeras ispred policijske stanice sa mojom braćom. Pozivam vas da mi se pridružite u ovom mirnom protestu - naveo je u pozivu na društvenim mrežama Mlađenović.

VEZANI TEKST - Iz kolone vozila pod pratnjom MUP-a RS-a pucano dok je prolazila kroz Potočare

Zvornička policija jučer saopćila da je zbog izazivanja opće opasnosti uhapsila osobe inicijala N. G. i G. A.

- Policiјski službenici Policiјske stanice Srebrenica su postupaјući po saznanjima da јe 06.01.2024. godine, u mјestu Potočari, općina Srebrenica, došlo do pucanja iz vatrenog oružјa iz vozila u pokretu koјe se nalazilo u koloni koјa јe pratila Badnjak, policiјski službenici su utvrdili da јe u navedenom događaјu lice G. A. pucalo iz signalnog pištolja, koјi јe uz potvrdu oduzet, dok јe lice N. G. upravljalo navedenim vozilom - navodi se u saopćenju.

Radi se o Nikoli Grujičiću i Goranu Aleksiću.

Kolona vozila u kojoj se nalazi plavi kombi iz kojeg je pucano, podsjetimo, bila je u pratnji službenog vozila MUP-a RS-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.