open-navfaktor-logo
search
Sindikati policije FBiH
Hadžiabdić: Dajemo punu podršku opravdanim zahtjevima policajaca na državnom nivou
Unija samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine podržava zahtjeve policijskih sindikata na državnom nivou.
05.02.2021. u 09:31
get url
text

- Unija samostalnih sindikata policije FBiH daje punu podršku predstavnicima tih sindikata u borbi za poboljšanje radno-pravnog i materijalnog statusa policijskih službenika u državnim policijskim agencijama - kazao je predsjednik Unije Mirza Hadžiabdić.

VEZANI TEKST - Sindikat SIPA-e pisao vlastima: Zaustavite urušavanje institucija BiH

Dodaje da nedostatak senzibiliteta i razumijevanja predstavnika državne vlasti za opravdane zahtjeve sindikata ukazuje i na mogućnost postojanja namjere da se kroz dugogodišnje odsustvo poboljšanja statusa policajaca SIPA-e, Granične policije i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BIH, pokuša urušiti i oslabiti rad tih agencija.

Time se indirektno štite oni koji čine kriminalne radnje i prave ogromnu materijalnu štetu krivičnim djelima, kako građanima, tako i budžetu države Bosne i Hercegovine.

- Apelujemo na sve predstavnike nadležnih organa i institucija na nivou Bosne i Hercegovine da neodložno pristupe pregovorima sa sindikatima policijskih agencija na novu države, te kroz dijalog pronađu rješenja koja će omogućiti ispunjavanje zahtjeva predstavnika sindikata - kazao je Hadžiabdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.