open-navfaktor-logo
search
Brza akcija ViK-a
Hadžiahmetović: Ventili proradili, Budnjini hoteli dobili vodu
Naša ekipa je ipak uspjela brzo otkloniti kvar i hoteli na Ilidži ponovo su u sistemu napajanja vodom Vodovoda i kanalizacije, potvrdio je Hadžiahmetović
24.12.2019. u 10:50
get url
text

Direktor Vodovoda i kanalizacije Enver Hadžiahmetović kazao nam je da je otklonjen kvar na ventilima i da hoteli na Ilidži Terme, hoteli Hercegovina, Kristal, Bosna i hotel Austrija u vlasništvu Alije Budnje ponovo imaju vodu.

ViK je prošlog četvrtka isključio vodu ovim hotelima iz sistema vodosnabdijevanja zbog onemogućavanja pregleda zajedničkih i unutrašnjih instalacija. Privremena mjera osiguranja ostaje na snazi do naredne odluke suda o mjeri osiguranja.

Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje o privremenoj mjeri osiguranja i naložio Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija da odmah priključi hotele HBRD Hoteli Ilidža na sistem vodosnabdijevanja, pod prijetnjom novčanog kažnjavanja.

Enver Hadžiahmetović, direktor ViK-a, izjavio je za Faktor jutros da imaju tehnički problem sa dva zatvarača i ne mogu odmah pustiti vodu.

- To su stari ventili i kada ih zatvaraš, u tom trenutku ventili prokližu i mi to moramo otkloniti. To je jedini razlog što ne možemo to brzo uraditi. Naša ekipa je ipak uspjela brzo otkloniti kvar i hoteli na Ilidži ponovo su u sistemu napajanja vodom Vodovoda i kanalizacije – potvrdio je Hadžiahmetović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.