open-navfaktor-logo
search
Kršenje zakona
Hadžiavdić iz NO KCUS-a kojeg je Vlada FBiH nezakonito smijenila: Još me niko nije kontaktirao, ali ne može ni "ko te šiša"
Kantonalni sud u Sarajevu 28. decembra je donio rješenje u kojem stoji da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nezakonito smijenila stari i imenovala novi Nadzorni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).
05.01.2024. u 15:53
get url
text

VEZANI TEKST - Kantonalni sud u Sarajevu naložio Vladi FBiH da vrati stari Nadzorni odbor KCUS-a

Iako su premijer Nermin Nikšić i Federalna vlada dobili 15 dana roka da sve vrate u prvobitno stanje, Izmir Hadžiavdić koji je bio član smijenjenog Nadzornog odbora, dugogodišnji sekretar Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, kaže nam da ga još niko nije kontaktirao.

- Nije me još niko kontaktirao s tim da ja stvarno očekujem da me neko u ovih 15 dana kontaktira s obzirom na to da imamo dispozitiv rješenja kojim se traži da se to izvrši na odgovarajući način, odnosno da se vrati to sve u prvobitno stanje.

Nije samo mene, i Upravni odbor KCUS-a je smijenjen mimo zakona iako su upozoravali ljude na to. Ja vjerujem u službe i svi su upozoravali da tako ne može, ali... Treba ljudima pokazati da to ne može tako. Neka promijene zakone pa neka stave svoje ljude, a ne ovako smijene ljude koji su svoje obaveze, životne planove prilagodili tome. Ljude koji su se kandidirali, prošli konkursne procedure koje su zahtjevne i takvima kažete: "Ma ko te šiša, bježi" i "nabiju ih nogom" - govori Hadžiavdić.

Ukoliko u roku od 15 dana od dana rješenja Nikšić i Vlada FBiH ne vrate sve u prvobitno stanje, bit će suočeni sa udaljavenjem od dužnosti službenog lica, premijera FBiH, a po potrebi i izreći će mu novčanu kaznu, navedeno je u odluci Kantonalnog suda u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.