open-navfaktor-logo
search
Potvrdio
Hadžibajrić: Nismo više dio "Četvorke", jako su teške riječi pale
Potpredsjednik Narodnog evropskog saveza (NES), a doskorašnji predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić kazao je da "Četvorka" više ne postoji, odnosno da oni više nisu dio sarajevske koalicije četiri stranke.
25.03.2021. u 09:05
get url
text

Načelnik Općine Stari Grad kaže je kandidat SDP-a za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević prevaren.

- Stalno se tvrdilo da se ima 18 ili čak 19 i 20 ruku. Jučer se nije ni došlo do glasanja za Bogića Bogićevića. Odmah su u početku mene proglasili kao glavnog krivca, da ne kažem izdajicu. Otkud oni uopće mogu znati ko je glasao za gospodina Srdića, a ko za Ademovića i kako ima 13 nevažećih listića. Sasvim neozbiljno. Ovdje je jedan najobičniji spin gdje je sad akecnat bačen da li je neko ostao ili ne na nastavku sjednice, a niko ne govori o 10 ruku umjesto 18, 19 ili 20, o klasičnoj izdaji u njihovim redovima - naveo je Hadžibajrić za BHT, prenio je N1.

Ističe da se ne radi ni o kakvoj novoj koaliciji NES-a sa SDA, te naglašava da sigurno nisu u priči sa "Četvorkom".

- Hajdemo pričati o tome ko ih je izdao. Oni znaju dobro kojih je to osam ili devet ruku koji su trebali glasati za gospodina Ademovića, a nije glasalo. Ako smo partneri u vlasti, a očito da više nismo sigurno. Nismo više dio "Četvorke", poslije onih riječi jučer, nećemo više biti dio "Četvorke". Jako su teške riječi pale i ja sigurno preko toga neću preći - poručio je.

Kandidat za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević jučer je uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju. Naveo je da je ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima "Četvorke", koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.