open-navfaktor-logo
search
Spekuliše se
Hadžibajrić o napuštanju "Četvorke": Ako nekome smetam, nikakav problem, nismo vezani pupčanom vrpcom
Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, nakon spekulacija da Nezavisna bosanskohercegovačka lista napušta "Četvorku", tačnije koaliciju sa SDP-om, Narodom i pravdom i Našom strankom, u razgovoru za Faktor ističe kako ne zna ko to priča, a da on nema tu namjeru.
18.02.2021. u 13:38
get url
text

- Nisam o tome razmišljao, ne vidim razloga, ali ako neko drugi tako misli, ja ne znam zaista – kazao je Hadžibajrić.

Kaže da je riječ o insinuacijama.

- Tačno je da sam ja njima rekao prije neka dva i po mjeseca, ovdje u sali 109 (zgrada Općine Stari Grad), to nije nikakva tajna, da nemam više zastupnika u Skupštini Kantona. Imao sam dva koja su me izdala, prema tome, nemam moralne osnove da tražim ijedno ministarstvo i nemojte molim vas očekivati da ću ja tražiti ministarstvo jer je to meni ispod časti i bilo bi nemoralno sa moje strane – kazao je Hadžibajrić, te dodaje:

- Nemam više kapaciteta, imao sam dvije ruke, sad ih nemam i to je tako i to sam i rekao.

Kazao je Hadžibajrić kako NBL ima jednog vijećnika u Gradskom vijeću Seida Škaljića.

- Mi smo ovdje u Općini Stari Grad kada se pravila ta matematika, mi smo jednu, odnosno dvije ruke dali SDP-u. Da smo išli u punom kapacitetu, mogli smo imati dva vijećnika. A mogli smo matematiku praviti i u Novom Sarajevu gdje je jučer održana sjednica. I tamo smo podržali SDP. I ne vidim razlog za ovu priču, ako nekome smetam, nikakav problem, nismo vezani pupčanom vrpcom – zaključio je Hadžibajrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.