open-navfaktor-logo
search
O pretresu SIPA-e
Hadžibajrić: Pokušavaju da me sklone i ponovo mešetare Starim Gradom
Povodom brojnih spekulacija koje su se pojavile u javnosti o razlozima dolaska Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u prostorije Općine Stari Grad Sarajevo i izuzimanja dokumentacije oglasio se i načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić.
06.10.2022. u 11:39
get url
text

Kako je naveo, ima moralnu i ljudsku obavezu obratiti se i razjasniti brojne spekulacije koje su od sinoć prisutne u medijima.

VEZANI TEKST - SIPA provodi akciju u Sarajevu: Dokumentacija izuzeta i iz Općine Stari Grad

- SIPA nije izvršila pretres u Općini Stari Grad. SIPA je jučer izvršila uvid i izuzimanje dokumentacije iz jednog predmeta i pozivam nadležne organe da taj predmet što prije riješe kako bi se zaustavile dalje spekulacije – započeo je on, te dodao:

- Iako me pojedini već dugo godina pokušavaju prikazati kao osobu sklonu nezakonitim radnjama, to im ni ovaj put neće poći za rukom. Izmišljotine o izbornim prevarama, dodjelama, prodaji… sve to je dosad viđen scenario kojim pokušavaju da me diskredituju i dokažu nešto što ne postoji. Da sam im trn u oku već godinama, to i sam znam, kao što znam da nijedni izbori ne mogu proći bez barem jedne krivične prijave adresirane na mene.

U Općini Stari Grad, navodi Hadžibajrić, su u ovih 14 godina "prečešljali" svaki predmet uzduž i poprijeko, a sve u pokušaju da ga "sklone i ponovo mešetare Starim Gradom".

VEZANI TEKST - Općina Stari Grad se oglasila o pretresu SIPA-e

- Samo naprijed, provjerite sve jer mi se ničeg ne bojimo. Sve što ste dosad pročitali su laži, nisam optužen, nemam kuću u Hrvatskoj, zemljište u Dženetića čikmi nikome nije prodato, a predmetom istrage je nešto posve drugo o čemu se u cilju provođenja istrage još uvijek ne smije govoriti – poručuje on.

Za kraj je Hadžibajrić zaključio: "Što nas više napadaju, mi sve više radimo. I nećemo više nikome dozvoliti da Stari Grad drži u mraku i vrati ga u 18. vijek po bezakonju i manipulacijama".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.