open-navfaktor-logo
search
Sastanak pet partija
Hadžikadić: Bitno je da građani napokon dobiju građansku opciju
Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić nakon današnjeg sastanka pet partija kazao je da je razgovarano o građanskom konceptu saradnje i formiranju subjektima koji će na izborima dobiti povjerenje građana.
05.05.2021. u 13:40
get url
text

- Razgovaramo o konceptu saradnje za izbore 2022. godine. Od svega je najvažnije da BiH i njeni građani dobiju građansku opciju, kakav god taj koncept bio, koja će biti pobjednička i na izborima 2022. moći dobiti povjerenje građana da vodi ovu državu na svim nivoima vlasti. Razgovarat ćemo i dalje. Napravili smo dinamiku kakav će taj koncept biti – kazao je Hadžikadić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Hadžikadić je istakao da "ne govorimo o gašenju stranaka, već o načinu saradnje".

- Ja bih volio da ovaj građanski koncept bude široki koncept okupljanja stranaka koje će jednom programskom osnovom ići na izbore 2022. godine. Potrebno nam je više stranaka koje su u centru. Mislim da ima mjesta za više stranaka, kako bi zaista građanska opcija dobila jedan glas u smislu te saradnje i koncepta. Svi oni koji razmišljaju o građanskom konceptu BiH su dobrodošli – zaključio je.

{$galerijaFotografija}

Domaćin sastanka je bio Mirsad Hadžikadić, a prisustvovala je delegacija DF-a koju je predvodio Dženan Đonlagić, zatim predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić, predstavnici Građanskog saveza (GS) te Miro Lazović i Ivo Komšić u ime Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD).

20210505115717_0J4A1095.JPG
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.