open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Hadžikadić o neproglašenju dana žalosti u BiH: Ovo je rezultat Trojkinog "kompromisa" i pokazatelj kuda nas vode
Predsjednik Platforme za progres (PzP) Mirsad Hadžikadić oglasio se nakon što Vijeće ministara Bosne i Hercegovine nije usvojilo odluku o proglašenju dana žalosti u Bosni i Hercegovini 16. augusta. 
14.08.2023. u 13:43
get url
text

Hadžikadić je na Facebooku napisao kako je ovo je rezultat Trojkinog "kompromisa" i pokazatelj kuda nas vode. Podsjetio je i da je 5. maja ove godine Vijeće ministara u rekordnom roku proglasilo Dan žalosti za masakr počinjen u Srbiji.

VEZANI TEKST - Vijeće ministara nije proglasilo Dan žalosti u BiH zbog brutalnih ubistava u Gradačcu

- Dan žalosti na državnom nivou zbog masakra u Gradačcu nije izglasan na Vijeću ministara. Kažu nisu podržali srpski predstavnici. Malo prije toga je Dan žalosti proglašen u entitetu Republika Srpska.

5. maja ove godine, Vijeće ministara je u rekordnom roku proglasilo Dan žalosti za masakr počinjen u Srbiji. Šta nam sve ovo govori? Dodik i SNSD ne žele Bosnu i Hercegovinu. Ne daju joj minimum moći, čak i kada se radi o pitanjima o kojima se svi slažu i koja se ne tiču funkcionisanja države. Nemamo razloga ikada više vjerovati da će u bilo kojoj drugoj situaciji glasati drugačije i da će uraditi bilo šta u interesu države.

Mi smo od početka govorili da se sa deklarisanim neprijateljima države ne može. Nema razgovora i kompromisa sa nekim ko dogovor otvoreno ne želi. Ponavljam, to nije snaga i hrabrost, već slabost.

Ovo je rezultat Trojkinog “kompromisa” i pokazatelj kuda nas vode. Kao i SDA prije njih, za najosnovnija pitanja koja se ne mogu riješiti na državnom nivou, krive svoje koalicione partnere za koje nas svako malo uvjeravaju da su se promijenili, da su obećali da će ubuduće raditi drugačije, da je to neophodno za napredak države.

Vrijeme je da shvatimo da neprijatelji države nikada neće i ne žele biti prijatelji građana ove države. Njihovi interesi su negdje drugdje. Sa njima dogovora nema - napisao je Hadžikadić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.