open-navfaktor-logo
search
Premijer TK
Halilagić: Tražili smo izvještaj Uprave policije o ubistvu u Tuzli, Vlada TK će vanredno zasjedati
Vlada Tuzlanskog kantona jučer je zatražila izvještaj Uprave policije MUP-a TK nakon ubistva Amre Kahrimanović, koje se desilo u srijedu navečer u tržanom centru Sjenjak u Tuzli. Ovaj dogođaj veoma je potresao javnost u TK i Bosni i Hercegovini jer je počinitelj policijski inspektor, a ubistvo je počinio službenim pištoljem dok nije bio na dužnosti.
13.02.2024. u 14:51
get url
text

- Tražili smo izvještaj o sigurnosnoj situaciji u TK s posebnim osvrtom na ubistvo u Tuzli, a rok za dostavljanje je 24 sata. Nakon što dobijemo izvještaj, Vlada TK će održati vanrednu sjednicu i donijeti određene zaključke - rekao je premijer TK Irfan Halilagić.

Na pitanje da prokomentira činjenicu da je istragu ubistva preuzela Federalna uprava policije, ali je rekao da to možda i nije loše kada postoji određena vrsta pritiska na MUP TK, a da istragu svakako vodi Tužilaštvo TK.

- Vjerujem da svi želimo da se utvrdi odgovornost svakog pojedinca nakon svega što se desilo i pozivam nadležne da u skladu s tim postupaju - rekao je Halilagić i uputio izraze saučešće porodici ubijene.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.