open-navfaktor-logo
search
Totalna konfuzija
Halo Šemso, ima li ti Adila: Osmanović kaže da nije član nove stranke, Mehmedović tvrdi da jest
Krenuli su naprijed do prve gungule. U stranci Šemsudina Mehmedovića, koja se i zove Naprijed, nisu baš najbolje evidentirali članstvo.
24.02.2024. u 19:11
get url
text

U javnosti je prvo plasirana informacija kako su danas izabrani privremeni organi stranke te da je među potpredsjednicima i Adil Osmanović.

Konfuzija je nastala kad su novinari počeli sazvati jednog pa drugog i dobijali oprečne informacije. Situacija je pomalo i komična.

Mehmedović na prvu nije demantovao ove informacije novinara portala Klix da je Osmanović u rukovodstvu stranke, ali se za razliku od njega Osmanović našao u čudu jer je spomenut na ovaj način.

Osmanović je, naime, istakao kako uopće nije ni član stranke. 

- Nema od toga ništa, sa mnom niko nije razgovarao - kazao je, između ostalog, Osmanović, koji je istupio iz SDA.

Na ponovno kontaktiranje Mehmedović je imao nešto drugačiju izjavu. Naveo je kako Osmanović nije ipak potpredsjednik, ali da je "od početka" te da je član stranke "koliko on zna". Općenito je davao konfuzne odgovore.

Pokušali smo kontaktirati Nedžada Koldžu za kojeg je navedeno kako je izabran za generalnog sekretara Mehmedovićeve stranke, da vidimo može li on razjasniti ovu zbrku, međutim, on se nije javljao na naše pozive.

Cijeli tekst, razgovor sa Osmanovićem i Mehmedovićem, pročitajte na Klixu.

Nešto kasnije stranka Naprijed poslala je saopćenje za javnost u kojem navode kako je danas održana prva konstituirajuća sjednica Glavnog Vijeća stranke te da su uspješno izabrani privremeni organi.

Istaknuto je kako je Predsjedništvo pokreta izabrano je 14 članova, dok su za potpredsjednike izabrani Nasuf Hadžiahmetović, Vedad Silajdžić, Alma Kamenjaš i Gordana Ćehović.

- Stranka je predstavila opsežan program, koji je rezultat predanog rada stručnjaka iz različitih oblasti. Ovaj program će uskoro biti javno predstavljen kao dokument koji odražava strateški pravac djelovanja stranke, s posebnim naglaskom na državu Bosnu i Hercegovinu.

U postavljanju temelja za aktivno sudjelovanje stranke u izgradnji i napretku zemlje, te ostvarivanju zacrtanih ciljeva, očekujemo snažnu podršku članstva i javnosti.

Stranka se obavezuje na transparentnost, odgovornost i djelotvorno zastupanje interesa građana.

Budućnost je pred nama, idemo naprijed zajedno - navodi se u saopćenju.

Interesantno je kako se u ovom saopćenju navode samo imena izabranih potpredsjednika, dok izabrani za članove Predsjedništva stranke i glavni sekretar nisu spomenuti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.