open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Handžić: Brčić nije odgovorna; Milavica: Sada ne vjerujem ni vama, ni ministrici Brčić!
U Skupštini Kantona Sarajevo u toku je diskusija u vezi s hitnom procedurom Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija KS.
07.04.2021. u 12:51
get url
text

Sead Milavica iz Kluba zastupnika DF-a osvrnuo se na odgovore ministrice Brčić, koje je dala zastupnicima, kazavši da je vjerovao da se zakon donosi u skladu sa Poslovnikom i Ustavom.

- Prošli put smo zaista vjerovali resornom ministarstvu u obrazloženjima o hitnosti donošenju zakona i da su ista u skladu sa Poslovnikom i Ustavom. Na kraju se ispostavilo da to uopće nije tačno. U našem narodu se kaže "brzina je šejtanski posao", pa je ovo odvajanje i spajanje ministarstava ispao upravo takav posao - kazao je Sead Milavica.

Vibor Handžić (NS) je tokom svog izlaganje demantovao Seada Milavicu, kazavši mu da ministrica Brčić uopće nije odgovorna, a da su zakon predložili zastupnici u Skupštini KS.

- Taj podatak je netačan. Prethodni zakoni su predložili zastupnici u Skupštini, a ne Vlada. Ne možemo govoriti da je ovo odgovornost ministrice Brčić - kazao je Handžić.

Milavica se potom izvinio ministrici Brčić, poručivši da sada ne vjeruje ni njoj, a ni skupštinskoj većini.

- Zaista nisam znao da ministrica Brčić nije učestvovala u ovim procesima. Ja joj se ovim putem izvinjavam. Dakle, vjerovao sam skupštinskoj većini, a ne ministrici Brčić. Ali evo sada ne vjerujem ni skupštinskoj većini, niti ministrici Brčić - kazao je Sead Milavica.

Skupština Kantona Sarajevo sa 22 glasa usvojila je da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo donese po hitnom postupku.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.