open-navfaktor-logo
search
Kadrovske promjene
Haris Dučić na TVSA mijenja Dušku Jurišić ako ona bude izabrana u Vijeće ministara?
Duška Jurišić predložena je za zamjenicu ministra ljudskih prava i izbjeglica u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, a na mjestu direktorice Televizije Sarajevo (TVSA), kako Faktor saznaje, trebao bi je zamijeniti Haris Dučić.
12.01.2023. u 15:16
get url
text

VEZANI TEKST - Radnici TVSA tvrde da trpe mobing, direktorica Jurišić: Nikada nisam prijetila otkazom

Dučić je dugogodišnji novinar i urednik TVSA koji je posljednje četiri godine obavljao funkciju izvršnog direktora za program i produkciju. Dušku Jurišić za zamjenicu ministra ljudskih prava i izbjeglica u Vijeću ministara BiH predložila je Naša stranka, dok je Haris Dučić blizak Narodu i pravdi.

- Kolegica Duška i ja smo imenovani 2019. godine i zaista smo uradili mnogo posla. Imali smo težak period u vrijeme pandemije i dobro smo odgovorili na mnoge izazove. Kasnije smo razvijali program i TVSA trenutno proizvodi oko osam sati kvalitetnog programa uživo. Postali smo vrlo bliski kao sestra i brat.

VEZANI TEKST - Fortin turbo preporod Sarajeva: Nema novca za Jazz Fest, stigli su trubači

U ovom momentu sam zatečen. Duška ima zavidan nivo znanja i energije i siguran sam da će vrlo uspješno obavljati posao i u Vijeću ministara BiH. Kao direktor programa i produkcije imam mnogo posla i obaveza tako da u ovom trenutku ne razmišljam o dodatnim. Kolegica Jurišić je direktorica dok ne bude zvanično potvrđen mandat u Vijeću ministara BiH, a do tada imam mnogo posla i druge planove - kaže za Faktor Haris Dučić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.