open-navfaktor-logo
search
Kantonalni zastupnik
Hasić o prelasku u SDA: S nama ide i ministrica, vijećnici iz Živinica i Tuzle, stranačka infrastruktura...
Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona Asmir Hasić i Emir Salihović pristupili su danas Stranci demokratske akcije (SDA), a s njima ide i kantonalna ministrica Anela Ajšić, četiri vijećnika iz Živinica, vijećnik u Općinskom vijeću Tuzla Zoran Jovanović te veći broj visokoobrazovanih kadrova, koje će pojačati stranačku infrastrukturu SDA, posebno u Živinicama.
01.11.2023. u 17:49
get url
text
Salihović, Hasić i Izetbegović
Salihović, Hasić i Izetbegović

VEZANI TEKST - Hasić i Salihović učlanili se u SDA, koja sad u Skupštini TK ima 16 zastupnika

Ovo je za Faktor potvrdio Asmir Hasić, koji kaže da se radi o kompletnoj garnituri ljudi koji su nakon posljednjih Općih izbora napustili Stranku za Bosnu i Hercegovinu, zbog neslaganja sa predsjednikom te stranke Semirom Efendićem.

SDA će sa Hasićem i Salihovićem sada imati 16 zastupnika u Skupštini TK, pa će sa četiri zastupnika Demokratske fronte imati stabilnu većinu od 20 ruku. Sve ovo dešava se nedugo nakon spekulacija da će Vlada TK na čelu s Irfanom Halilagićem iz SDA biti smijenjena te da će novu predvoditi Socijaldemokratska partije (SDP).

- Bilo je svakakvih priča, bilo je i razgovora, ali u toj drugoj strani u TK nismo vidjeli nikakvu stabilnost da bi mogli nešto ozbiljno napraviti. Da bi neki premijer ili ministar pokazao rezultate rada potreban je duži period, šest do osam godina, dakle mandat i po, do dva mandata. Smatram da imamo mladu ekipu koja može puno uraditi - kaže Hasić za Faktor.

On dodaje da su iz SBiH izašli zbog lošeg odnosa Semira Efendića prema njima, a da je SDA kao stranka ideološki najbliža.

- Nismo više željeli da nas svi svojataju, htjeli smo da se negdje baziramo i SDA je bila logičan izbor. Ključno nam je da imamo stabilnu vlast u TK, a gledano ideološki, ali i po svemu ostalom, SDA nam je najbliža - zaključio je Hasić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.