open-navfaktor-logo
search
Reakcija
HDZ 1990 o Dodiku: Osuđujemo svaki pokušaj slabljenja institucija BiH
HDZ 1990 je već ranije osudio političko djelovanje Milorada Dodika i politike koje dolaze iz RS-a, a koje direktno ugrožavaju mir i stabilnost, te narušavaju ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine, navode u saopćenju iz HDZ-a 1990.
08.07.2023. u 10:24
get url
text

- Potpisivanje ukaza o stupanju na snagu zakona koje je ništavnima proglasio visoki predstavnik Christian Schmidt predstavlja dodatni korak u podrivanju Dejtonskog sporazuma. Pitamo se je li vrijeme za prestanak opstrukcija i podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i unošenja nestabilnosti u Bosnu i Hercegovinu. Isto tako, pitamo se imaju li institucije Bosne i Hercegovine snagu odgovoriti na ove izazove koji se u posljednje vrijeme prečesto javljaju iz RS-a. Ne razumijemo čemu tolika upornost u destabilizaciji Bosne i Hercegovine. Čiji interesi i koji cilj se krije iza političkog djelovanja Dodika - saopćili su iz HDZ-a 1990 i dodali:

VEZANI TEKST - Dodik potpisao Ukaz o proglašenju zakona kojim se neće objavljivati odluke Christiana Schmidta

- HDZ 1990 još jednom poziva sve domaće političare na smirivanje tenzija i suzdržanost od štetnih politika koje Bosnu i Hercegovinu vode u dodatne podjele. Osuđujemo svaki pokušaj slabljenja institucija Bosne i Hercegovine i pozivamo na konačno okretanje prema provođenju reformskih mjera u skladu s preuzetim obvezama od Evropske unije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.