open-navfaktor-logo
search
Sa prošle sjednice
HDZ-ov Bošković blokira Ustavnu komisiju s ciljem da se ne provede zaključak Zastupničkog doma FBiH
Ustavna komisija Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zadužena je zaključkom izglasanim na Zastupničkom domu 6. aprila da razmotri postojeći ustavni sistem i inicira usklađivanje i/ili izmjenu i dopunu ustavnih odredbi za izbor Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
17.04.2023. u 21:16
get url
text

To se mora uraditi u roku od 15 dana od dana donošenja zaključka, međutim do danas predsjednik Ustavne komisije Mladen Bošković, kadar HDZ-a, nije zakazao sastanak.

- Nema naznaka o sastanku. Bošković koristi sve mehanizme da ne zakaže sjednicu. Koliko će to trajati, vidjet ćemo. Ja sam mu pisao kao član komisije da zakaže sjednicu i podsjetio ga na obavezu kojom nas je Zastupnički dom svojim zaključkom obavezao da se održi sjednica i ponudi prijedlog izmjena. Bošković kada to njemu i HDZ-u nije u interesu ne poštuje Zastupnički dom FBiH u kojem je on potpredsjednik - rekao je za Faktor Nezir Pivić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i član Ustavne komisije.

Nezir Pivić

VEZANI TEKST - NES-a i SBiH traže da Ustavna komisija postupi po zaključku Zastupničkog doma FBiH

Klubovi Narodnog evropskog saveza (NES) i Stranke za BiH (SBiH) uputili su urgenciju rukovodstvu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH kako bi od predsjednika Ustavne komisije zatražili zakazivanje sjednice te komisije radi izvršavanja zaključka Parlamenta FBiH usvojenog 6. aprila 2023. godine.

- Povratnu informaciju od rukovodstva Zastupničkog doma FBiH nismo dobili – rekao nam je Admir Čavalić, predsjednik Kluba zastupnika SBiH u ovom domu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.