open-navfaktor-logo
search
Ima li partnera
HDZ šuti na Dodikov poziv o napuštanju institucija, Cvitanović iz HDZ 1990 ima odgovor: Ne dolazi u obzir
Nikakvo napuštanje institucija Bosne i Hercegovine ne dolazi u obzir, kazao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
12.04.2023. u 13:57
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik: Pokušavam da ubijedim Hrvate da jednokratno napustimo institucije BiH

Njegov komentar stigao je nakon što je lider SNSD-a i predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik prije nekoliko dana izjavio da pokušava "ubijediti Hrvate da jednokratno napustimo institucije BiH".

- Ne znam je li Dodik uputio taj poziv za napuštanje institucija BiH, ali ja i HDZ 1990 smo protiv takvog stava. To je dodatno usložnjavanje odnosa bez razloga. Izabrali smo evropski put i ne trebaju nam ovakve izjave – dodao je Cvitanović za Faktor.

Istakao je da misli i da Dodik nema partnera među Hrvatima za takav poduhvat.

- Treba raditi svoj posao, u skladu s Ustavom. To je bespotrebno dolijevanje ulja na vatru. Ta žestoka retorika Dodika mi nije jasna – kazao je Cvitanović.

S druge strane, od funkcionera HDZ-a BiH u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine nismo dobili odgovor na pitanje o  Dodikovom poziv za napuštanje institucija BiH i izjavu da pokušava u to ubijediti Hrvate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.