open-navfaktor-logo
search
SDP-ov ministar
Helez: Ako se Dodik zaigra, postoji matematička mogućnost da bude izbačen iz vlasti
Zukan Helez (SDP), ministar odbrane Bosne i Hercegovine, poručio je predsjedniku koalicionog SNSD-a Miloradu Dodiku da ako se "zaigra" i nastavi s blokadama da postoji matematička mogućnost izbacivanja SNSD-a iz vlasti na državnom nivou.
01.12.2023. u 22:12
get url
text

VEZANI TEKST - Smjena Heleza: Hoće li "Trojka" pokleknuti pred Dodikovim ucjenama, kako će glasati SDA, slijedi li blokada

Helez je kazao da dva člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pominjući Željka Komšića i Denisa Bećirovića, mogu raspustiti Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koji je "Dodikova brana", te da delegati ponovo budu birani na način da SNSD više nema četvrtog delegata, a time ni mogućnost blokade.

Tvrdi da suprotno nije moguće, odnosno da nema matematike da Dodik iz vlasti izbaci "Trojku" (SDP, Naša stranka i NiP) i dovede SDA.

Dodik je tražio smjenu Heleza, kazao je i da neće proći nijedna njegova odluka u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, a ministar odbrane je gostujući na Face TV poručio da će Dodik "zbog svoje budalaštine zavaditi ljude".

- Ljudi iz RS-a mirno rade ovdje, nema nikakvih problema i onda on blokira u Vijeću ministara BiH. Jeste li gledali onu sramotu kada pita (ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH iz SNSD-a Stašu) Košarca hoće li išta proći od Heleza i kad on kaže da neće – Dodik mu na to: "Sjedi, pet". To je sramota - rekao je Helez.

Odgovorio je da i da on ima pravo i mogućnost kao zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH blokira sve što predlože ministri iz SNSD-a i njihovih koalicionih stranaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.