open-navfaktor-logo
search
Čudni aršini tužilaca u RS-u
"Hiljade mrtve srpske dece" na ćirilici je lažno prijavljivanje, a "Allah je veliki, letićete u vazduh" terorizam
Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci lažnu dojavu o bombi na Univerzitetsko-kliničkom centru RS-a u Banjoj Luci, kvalifikovao je kao krivično djelo terorizam.
02.06.2022. u 11:47
get url
text

VEZANI TEKST - Ovo je jeziva prijeteća poruka koja je stigla na adrese brojnih škola u RS-u

Saopćeno je to danas iz Policijske uprave Banja Luka, kao i da je KDZ -pregledom ove zdravstvene institucije utvrđeno da "nema sigurnosnih prijetnji". 

Iz PU Banja Luka saopćeno je da je šef osiguranja UKC-a u 7.05 sati nadležnoj policijskoj stanici prijavio da je na e-mail adresu UKC-a prijavljeno da je u zgradi postavljena bomba.

Direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić u izjavi za medije ustvrdio je da je u poruci, između ostalog, stajalo: "Allah je veliki, vi nevjernici, letićete u vazduh". Nisu predočeni nikakvi dokazi za Đaićeve tvrdnje. 

Pripadnici MUP-a RS-a jučer su obavili protivdiverzione preglede, nakon što je policiji prijavljeno da je 429 osnovnih (centralne i područne) i srednjih škola primilo e-mail sa porukom prijetećeg sadržaja da je postavljena bomba u školi.

U poruci, napisanoj ćirilicom i na ekavici, je stajalo: 

VEZANI TEKST - Dojava o bombi u UKC RS, Vlado Đajić tvrdi da je u mailu pisalo "Allah je veliki, vi nevjernici, letićete u vazduh"

"Naša misija je da ubijamo

Što pre ljudska rasa bude zbrisana s lica zemlje, to bolje ... neće ostati niko živ. Nije nam žao taloga zemaljskog, jadnog ljudskog roda.

Dići ćemo školu u vazduh

Hiljade mrtve srpske dece

Krv će se proliti morem

Mi smo među vama

Svi ćete umreti".

Većina nadležnih tužilaštva je ovaj događaj kvalifikovala kao krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.