open-navfaktor-logo
search
Problemi...
"Historijski voz" do Pazarića jučer propustio vožnju, zabranjeno vraćanje novca putnicima
Putnici jučer sa Talogo vozom iz Sarajeva u 11:55 sati nisu otputovali u Pazarić.
14.08.2021. u 09:28
get url
text

Kako nam je ispričao jedna sugrađanka (podaci poznati redakciji) koja je namjeravala vozom do Pazarića, danas se odvijala prava drama sa polaskom Talgo voza iz Sarajeva.

- Čekamo na stanici, a voza ni na vidiku. Zatim, na razglasu objavljuju u 12:05 sati da će voz kasniti 50 minuta. Prošlo je 60 minuta niko se ne oglašava. Pitamo o čemu se radi, kažu nam pokvaren i razglas i voz – priča naša sagovornica.

VEZANI TEKST - Čudo neviđeno, krenuo voz do Pazarića: Vladini funkcioneri upoznaju Kanton Sarajevo

Ispričala je šta se dalje dešavalo:

- Najuporniji putnici čekaju voz koji neće doći i dočekaju sljedeći po redu vožnje u 14 sati za Pazarić.

- Stigne voz na stanicu u Sarajevo i ne mogu ga rashladiti. Ipak, krene sa zakašnjenjem od 10 minuta. Kada voz krene nastaju novi problemi. Kad voz staje na usputnim stanicama niti možete sigurno ući u voz niti izaći jer peron nije prilagođen visini voza. Uglavnom na svoj rizik morate iskakati, pa šta bude. Voz je prilagođen, ali ne u potpunosti samo na stanici u Hadžićima, ali se može izaći i ući samo na prva vrata – ispričala nam je naša sagovornica.

Neki putnici tražili su da im se vrati novac jer voza nije bilo, ali ga nisu dobili.

Pozvali smo informacije na Željezničkoj stanici u Sarajevu i potvrdili su nam da voza nije bilo u 11:55 sati, "zbog nekih problema". Novac za kupljene karte se kažu ne vraća, takvo je pravilo.

U jutro 9. augusta premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta sa direktorom Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine Enisom Džafićem i načelnicima općina Novi Grad, Ilidža i Hadžići Semirom Efendićem, Nerminom Muzurom i Hamdijom Ejubovićem obišli su željezničku stanicu u Pazariću i vozom krenuli za Sarajevo.

Tako su premijer i ministar u Vladi KS u pratnji sarajevskih načelnika posvjedočili ovom "velikom danu", kako ga je opisao ministar Šteta, te krenuli u upoznavanje Kantona Sarajevo.

Prije uvođenja voza na relaciji Sarajevo – Pazarić nisu razmišljali o problemima koje će imati putnici zbog neuređenih stanica (Alipašin most, Ilidža, Blažuj, Hadžići i Pazarić) i opasnostima kada putnici ulaze i izlaze iz voza. Što nekada voz ne dođe ili kasni, nikom ništa, ali mogli bi bar u dogovoru sa Željeznicama FBiH vratiti novac putnicima koji su kupili karte, a voza nije bilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.