open-navfaktor-logo
search
Radmanović sazvao
Hitna sjednica: Zastupnički dom PSBiH 15. jula o budžetu institucija BiH za 2020.
Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović sazvao je za 15. juli hitnu sjednicu ovog doma na kojoj bi trebao biti razmatran Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.
09.07.2020. u 17:49
get url
text

Zastupnički dom danas je, u prvom čitanju, razmatao predloženi zakon, koji prilikom glasanja nije dobio potrebnu entitetsku većinu, te je upućen Kolegiju na usaglašavanje.

Zastupnici bi trebali razmatrati i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o prijedlogu zaključka zastupnika: Aide Baručije, Jasmina Emrića, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta povodom rasprave o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, a kojim bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da sve ranije usvojene odluke u 2020. godini o novom zapošljavanju stavi van snage, te da se svako novo zapošljavanje vrši samo u slučaju da je to neophodno za funkcioniranje institucije koja podnosi obrazložen i potkrijepljen zahtjev Vijeću ministara BiH.

Zastupnici su se danas izjašnjavali o ovom zaključku, ali je zbog nedovoljne entitetske većine glasova, i on upućen Kolegiju na usaglašavanje.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.