open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Hitna zasjedanja po dogovoru stranačkih šefova: Zastupnički dom opet u ponedjeljak
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u ponedjeljak bi trebao održati još jednu hitnu sjednicu kako bi se postupilo po dogovoru predsjednika vladajućih stranaka ("Trojka", HDZ i SNSD).
23.08.2023. u 15:07
get url
text

VEZANI TEKST - "Pao" dogovor partnera, danas imenovanje SNSD-ovog Srđana Amidžića za ministra finansija BiH

Da bi hitna sjednica trebala biti u ponedjeljak, 28. augusta, najavio je Marinko Čavara (HDZ), predsjedavajući Zastupničkog doma.

Sjednica još nije zakazana, a dnevni red nije poznat, no u Parlamentu BiH očekuju da će se zastupnici u ponedjeljak izjašnjavati o novim "evropskim" zakonima koji budu danas usvojeni u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i o kojim su se u utorak dogovorili predsjednici vladajućih stranaka.

Na tom sastanku u utorak je dogovoreno, između ostalog, da Vijeće ministara usvoji zakone o sudovima, o organizaciji tržišta vinom i o strancima, i odmah potom je Čavara, na početku jučerašnje redovne sjednice Zastupničkog doma, najavio novu hitnu sjednicu.

Prethodno je održana hitna sjednica kako bi za ministra finansija i trezora BiH bio imenovan SNSD-ov Srđan Amidžić, također po dogovoru stranačkih šefova.

I Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH zasjeda 30. augusta. To je dogovoreno danas na sjednici kolegija ovog doma.

- Tačke dnevnog reda prate dinamiku u skladu sa dogovorenim – između ostalog je danas saopćio Nikola Špirić (SNSD), predsjedavajući Doma naroda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.