open-navfaktor-logo
search
SDP traži istragu
Hitno provjeriti navode Demira Mahmutćehajića o izbornoj krađi
Demir Mahmutćehajić, predsjednik SDP-a Stolac, optužio je vrh svoje stranke za izborne malverzacije. U prepisci na Facebooku posebno se obraća Zoranu Mikuliću, svom stranačkom kantonalnom predsjedniku
12.10.2018. u 14:50
get url
text

Mahmutćehajić je prije tri dana na svom Facebook profilu napisao da "prati zadnja dva dana kako "gubitnici izbora sada dižu frku oko izbornih krađa te da misli i na sami vrh svoje partije, jer ništa nisu na vrijeme uradili da spriječe izborne krađe".

- Mi smo, iz SDP Stolac, mnogo više od naših mogućnosti, dokazali nezakonitosti i nepravilnosti, stogodišnjake na spiskovima, mrtve, kupovinu biračkih odbora... i nisu nas htjeli ni saslušati. Poruka iz Stoca je: "Vrijeme je da se konačno probudite iz dugogodišnjeg bunila i počnete slušati bazu, članove i ljude koji su na terenu!" Nije dovoljno tražiti ponovno brojanje glasova za Predsjedništvo. Evo, tvrdim da mi je u Mostaru ukradeno 1.000 preferencija! Hoćete li nam pomoći da to dokažemo? Ili ćete nastaviti voditi brigu samo o sebi i svojima? Pozdrav iz Stoca, možda pokorenog grada, ali nepokorenih građana - napisao je Mahmutćehajić.

Na ovaj status regaovao je Zoran Mikulić, predsjednik SDP-a HNK, koji je napisao:

- Neće ti pomoći, jer su ih i sami oni krali, organizirali, isfinansirali i instruirali tu krađu!

Reagirao je danas i SDP BiH, koji poziva istražne organe da što prije reaguju i provjere sve navode Demira Mahmutćehajića o izbornoj krađi

Također, traže od Demira Mahmutćehajića da dokumentuje sve svoje tvrdnje i odmah podnese prijavu nadležnim. 

Ako se navodi pokažu tačnimakažu da će, pored pravnih posljedica, uslijediti će i hitne sankcije i isključenja.

- Ukoliko se navodi ispostave netačnim dužni smo pokrenuti tužbe za klevetu, kao i unutarpartijske procese zbog narušavanja ugleda partije u javnosti- kažu iz SDP-a u saopćenju.

SDP poziva sve koji imaju bilo kakve dokaze da nam se pridruže u borbi za narodnu volju koja je pokradena na izborima. Dodaju i da ćeinsistirati na ponovnom brojanju glasačkih listića za sve nivoe vlasti, ali i smatraju kako su se već sada stekli uslovi i za ponavljanje izbora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.