open-navfaktor-logo
search
Suzdržati se od zapaljive retorike
HNS BiH: Pozivamo političke lidere na nastavak dijaloga, BiH mora održati pozitivan zamah
AUTOR: Faktor
26.04.2024. u 15:35
get url
text
Danas je u Mostaru održana 10. redovna sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora na kojoj je govoreno o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini na svim nivoima, kao i predstojećim Lokalnim izborima i aktivnostima u vezi s usvajanjem prioritetnih zakona na evropskom putu. Također, članovi Predsjedništva HNS-a su razgovarali i o nužnosti održavanja stabilnog dijaloga političkih lidera te navodima o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, saopćio je HNS.
Članovi Predsjedništva HNS-a su govorili o naporima koji se kroz razgovore političkih lidera ulažu u postizanje dogovora i domaćih rješenja kako bi se pozitivni zamah na evropskom putu zadržao i kako bi BiH nastavila ostvarivati značajan napredak. Ususret Lokalnim izborima koji će se u Bosni i Hercegovini održati krajem godine, HNS je naznačio važnost ostvarenja i zadržavanja dobrih rezultata među hrvatskim biračkim tijelom i očuvanje zajedništva hrvatskoga naroda.
- U vremenu kada politički akteri trebaju ostati usredotočeni na postizanje evropskih i brojnih socio-ekonomskih iskoraka, Hrvatski narodni sabor poziva na politički dijalog, suzdržavanje od svih zapaljivih retorika, iznalaženje domaćih rješenja o otvorenim pitanjima, kao i održavanje pozitivnog zamaha na unutrašnjem i vanjskom planu Bosne i Hercegovine - dodaje se u saopćenju.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.