open-navfaktor-logo
search
Nije prvi put
Hodaju pored kuća usred dana: Vukovi rastrgali psa u Eminovom selu kod Tomislavgrada
Napad vukova na pse i druge domaće životinje nije rijedak slučaj u ovo vrijeme godine. Prije tri godine u mjestu Omolje vukovi su pojeli tri, a u Borčanima jednog psa
07.01.2020. u 17:01
get url
text

Protekle noći čopor vukova napao je i rastrgao psa ispred farme krava u Eminovom selu pored Tomislavgrada.

Po riječima vlasnika farme Joze Juriča, pas je bio u svojoj kućici uz staju, a iako je taj prostor dobro osvijetljen i u neposrednoj blizini kuća vukovi su se odlučili na napad.

Stoka i još nekoliko pasa bili su zatvoreni u kavezima i stajama pa divlje životinje nisu mogli doprijeti do njih.

Stanovnici okolnih mjesta upozoravaju da u posljednje vrijeme često u blizini svojih kuća viđaju vukove, pa čak i usred dana.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Lovačke udruge "Vran" Stjepan Škaro, u suradnji s drugim lovačkim udrugama priprema se hajka na tog predatora koja će se odvijati na području od planinskog dijela Tušnice prema Šujici.

Napad vukova na pse i druge domaće životinje nije rijedak slučaj u ovo vrijeme godine. Prije tri godine u mjestu Omolje vukovi su pojeli tri, a u Borčanima jednog psa.

Predsjednik Lovačke udruge "Orlova stina" Mate Buntić istaknuo je kako silazak vukova u naseljena mjesta nije neuobičajena pojava.

- Toga je bilo i uvijek će biti. Nije riječ o nedostatku hrane u prirodi, nego o tomu da vuk gleda da sa što manje uložene energije dođe do plijena, a najlakši mu je plijen svezan pas. Također, ove godine nema debelog snježnog pokrivača i vuku je u takvim uvjetima teže uloviti srneću divljač - kazao je Buntić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.