open-navfaktor-logo
search
Visoka inflacija
Hoše komerc isplatio 1.080 maraka pomoći svim radnicima
Domaći trgovački lanac iz Sarajeva sa najdužom tradicijom Hoše komerc, danas je isplatio svim radnicima 1080 maraka.
12.12.2022. u 17:30
get url
text
Hoše Komerc

- Svjesni smo okolnosti koje je uzrokovala ekonomska kriza izazvana galopirajućom inflacijom i zato nastojimo ublažiti njene efekte - navodi se u saopćenju Hoše komerca.

Hoše komerc zapošljava 244 radnika. Prosječna mjesečna primanja u Hoše komercu iznose 1.020 KM i spadaju među najviše u Bosni i Hercegovini u sektoru maloprodaje. Ranije je svim radnicima također isplaćen i redovan godišnji regres.

- Zadovoljstvo kupaca i radnika uvijek nam je bilo na prvom mjestu. Važan nam je i odnos prema domaćim proizvođačima, kao i poruka da se kupuje domaće. Kupovinom domaćih proizvoda razvijamo jedni druge, jačamo našu privredu i državu. Zato je važno da u ovim teškim vremenima kada je standard ugrožen budemo zajedno. Zahvaljujemo se ovom prilikom svim našim radnicima koji su pružili maksimalan angažman kako u vrijeme pandemije tako i nakon nje. Vjerujemo da će ova jednokratna pomoć svim našim radnicima i njihovim porodicama u znatnoj mjeri olakšati u nastojanju da pokriju povećane troškove života - ističu u Hoše komercu.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru kompanije posluje i jedna od najsavremenijih tvornica slastica u Bosni i Hercegovini i regiji. Unutar segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Meggle. Hoše komerc d.o.o zapošljava 244 radnika, posjeduje lanac od devet prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.