open-navfaktor-logo
search
Najluđa noć
Hoteli u Sarajevu i Bihaću već rezervisani za Novu godinu, kako je u ostalim bh. gradovima i na olimpijskim planinama
Stručni turistički portali svrstali su Sarajevo među deset najboljih destinacija za proslavu novogodišnjih praznika.
17.12.2022. u 08:43
get url
text

Da je to tako potvrđuje i činjenica da se u skoro svim hotelima i motelima u glavnom gradu BiH već sedmicama ne mogu pronaći slobodni kreveti.

- Što se tiče smještajnih kapaciteta, sve je rezervisano, a ostalo je samo još par mjesta za novogodišnji doček uz Halida Bešlića. Uglavnom se radi o gostima iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, kao i o našoj dijaspori iz Skandinavije, Njemačke i Austrije. Imamo i jednu grupu gostiju iz Bugarske – kaže Nermina Sefer, direktorica hotela "Hills" na Ilidži.

Rasim Bajrović, generalni direktor Europe Group, u sklopu koje su hoteli "Evropa" i "Holiday" također kaže da su sve sobe već rezarvisane.

Svi smještajni kapaciteti su popunjeni i u hotelu Bjelašnica na istoimenoj olimpijskoj ljepotici.

- Nemamo praznih soba već mjesec dana. Kada je u pitanju novogodišnji doček uz Kemala Hasića, imamo još par slobodnih stolova – rekli su nam iz hotela Bjelašnica.

I pored činjenice da nema snježnih padavina, puni su i hoteli na Jahorini.

- Tradicionalno naš hotel je već godinama rezervisan 90 dana prije Nove godine. Tako je i ove, a nadamo se uskoro i snijegu – kažu iz hotela Lavina.

Turistički radnici širom BiH zadovoljno trljaju ruke. Kao i u Kantonu Sarajevo i u Bihaću je teško pronaći slobodne sobe za vrijeme novogodišnjih praznika. To su nam potvrdili iz hotela "Emporium" i "Opal".

Nešto praznih soba ima još u hotelu "Mepas" u Mostaru, kao i u "Melainu" u Tuzli, u hotelu "Zenica" u istoimenom bh. gradu, te "Courtyardu" u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.