open-navfaktor-logo
search
Oštre kritike
Hrvatski mediji o sramnom potezu HDZ-a: Čović želi ozakoniti slobodu negiranja četničkih pokolja u BiH
Sraman potez delegata HDZ-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, Marine Pendeš i Lidije Bradare da zajedno sa delegatima iz reda srpskog naroda glasaju za zaključak kojim se traži poništavanje Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida naišao je kritike u hrvatskim medijima. 
01.12.2021. u 19:07
get url
text

VEZANI TEKST - Koalicija za razbijanje BiH: HDZ podržao SNSD i glasao za poništavanje Zakona o zabrani negiranja genocida

- Taj zakon najviše žulja Dodika i Vučića koji odbacuju genocid počinjen u Srebrenici, a sada im, eto, besramno suflira i prvi Hrvat BiH Dragan Čović, koji je pod starateljstvom ovdašnjeg, domicilnog HDZ-a, Andreja Plenkovića i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Je li to i njihov stav?

Uz to što je to nedoličan i amoralan potez, učinjen očito zbog izbornog zakona kako bi Čović sebi osigurao vječno mjesto u Predsjedništvu BiH, ovo je i pitanje za Banske dvore i Pantovčak – vodi li Čović hrvatsku politiku prema susjednoj državi ili bi to trebao Plenković s jasnim stavom o cjelovitosti i jedinstvenoj BiH - navodi Vlado Vurušić, autor teksta u zagrebačkom Jutarnjem listu.

Oštri su bili i u splitskoj Slobodnoj Dalmaciji.

- Dragan Čović i šačica njegovih hadezeovaca, navodno jedini legitimni predstavnici svih certificiranih Hrvata u BiH, pokušali su zajedno s Miloradom Dodikom i njegovom mladićevsko-karadžićevskom subraćom ozakoniti potpunu slobodu negiranja četničkih i drugih ratnih pokolja u BiH koju je svojom odlukom o prijetnji zatvorskom kaznom prije nekoliko mjeseci zapriječio visoki predstavnik međunarodne zajednice. 

Mudro šute i Zoran Milanović i Andrej Plenković, Čovićevi sudrugovi, kao i svi drugi inače više nego ljuti branitelji dostojanstva nevinih vukovarskih i drugih četničkih žrtava. - piše autor teksta Davor Krile.

Naglasio je "da u hrvatskom narodu postoji i jedan promil istinske nacionalne svijesti, domoljublja i moralne tankoćutnosti u odnosu na ono što se pozerski demonstrira u također jasne profiterske svrhe, Dragan Čović bio bi nakon ovoga ritualnog pišanja po desecima tisuća četničkih žrtava ritualno smijenjen i iz svake hrvatske politike prognan govnjivom motkom, za sva vremena".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.