open-navfaktor-logo
search
Radosna vijest
Humanitarac Hajriz Brčvak majke Srebrenice šalje na umru
Majke Srebrenice odlaskom na umru nagradio je humanitarac i biznismen Hajriz Brčvak sa suprugom Selmom.
28.04.2022. u 12:15
get url
text

Da na umru putuje 11 majki iz Srebrenice za Faktor potvrdila je Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa".

Sinoć je u Srebrenici organiziran iftar za oko 400 postača, a koji je finansirala porodica Brčvak.

- Kazao nam je da želi da na umru pošalje 11 žena u prvoj grupi, a da će nakon toga praviti spiskove da sve majke koje budu željele da odu mogu otići. Nismo mogli da vjerujemo. Da jedan Bošnjak kojeg nikad nismo upoznale dođe u Srebrenicu u 27. noći ramazana i da nam takvu radosnu vijest saopći. Zar postoji još takvih dobrih ljudi – kazala je Subašić te nastavila:

- Posjetio je i jedno bolesno dijete, majkama je dijelio hedije. Neka mu dragi Allah dž.š. da zdravlje, nafaku, bereket. Ima tako divnu suprugu Selmu koja je sve vrijeme plakala. Ovo je njihov prvi dolazak u Srebrenicu i kazao je da je strašan osjećaj, da su mu se osjećaji pomiješali i da mu je žao što ranije nije došao.

Subašić kaže da će i dva mladića iz Srebrenice ići kao pratnja ovim majkama na putovanju na umru.

- Neke su majke plakale, ostale su šokirane. Jednaje kazala da joj je srce lupalo kao da će stati i da se nikada nije tako osjećala. Ta majka će putovati na umru, tri sina je ukopala u Srebrenici – kazala je Subašić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.