open-navfaktor-logo
search
Promjena lokacije
Humanitarna tura: U subotu pohod na Trebević za pomoć porodici Nerme Hrnjak
Organizator pete humanitarne ture je Stanica planinarskih vodiča Sarajevo, a novac prikupljen od humanitarne ture namijenjen je za porodicu Nerme Hrnjak - samohrane majke troje djece iz sela Zlate kod Jablanice
25.10.2018. u 17:03
get url
text

Stanica planinarskih vodiča Sarajevo najavila je tradicionalnu humanitarnu turu za subotu na Trebević te saopćila da je do promjene termina i lokacije došlo zbog upozorenja meteorologa na pogoršanje vremenskih uvjeta.

- Termin će biti promijenjen s nedjelje, 28. oktobra na subotu, 27. oktobra, a nova lokacija je planina Trebević. Razlozi su pogoršanje vremenskih uvjeta, posebno za nedjelju za Bjelašnicu, koja je prvobitno bila planirana za tu humanitarnu turu. Sigurnost sudionika je prioritet - navode iz Stanice planinarskih vodiča Sarajevo. 

Prijevoz je autobusom u subotu u 7.30 sati ispred Zemaljskog muzeja BiH. Povratak je isti dan u poslijepodnevnim satima. Polazak s lokacije Brus na Trebeviću planiran je za 8 sati. Do te lokacije moguće je stići i privatnim vozilima.

Organizator pete humanitarne ture je Stanica planinarskih vodiča Sarajevo, a novac prikupljen od humanitarne ture namijenjen je za porodicu Nerme Hrnjak - samohrane majke troje djece iz sela Zlate kod Jablanice. 

- Prošlogodišnja humanitarna akcija bila je organizirana za istu porodicu. Po novim informacijama i dalje nemaju primanja, osim dječijeg doplatka od 100 KM za troje djece - ističe se.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.