open-navfaktor-logo
search
Uputio saopćenje
Hurtić povodom napada na mladića iz Bratunca traži hitnu reakciju policije i tužilaštva
Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je najoštrije osudio brutalni i kukavički napad na mladića Osmana Mehanovića, koji se dogodio 23. juna u večernjim satima u centru Bratunca.
26.06.2023. u 16:58
get url
text

- Tražim od policije i tužilaštva da hitno uhapse i procesuiraju nasilnike, koji su ovo krivično djelo počinili, prema tvrdnji žrtve, na nacionalnoj osnovi.

Nažalost, nakon brutalnog premlaćivanja bračnog para Memišević u Višegradu u najodabranijem mjesecu muslimana - ramazanu, koje još uvijek nije rasvijetljeno, ovaj put je, uoči Kurban-bajrama, ponovo napadnut povratnik, koji je zadobio teške tjelesne povrede - naveo je Hurtić u saopćenju za javnost.

Dodaje da neprocesuiranje nasilnika i razbojnika, dodatno ohrabruje nove napadače da počine slična krivična djela, što stvara veliku nesigurnost među povratnicima, koji svakodnevno zahtijevaju da se u rasvjetljavanje napada uključe relevantne državne institucije Bosne i Hercegovine.

- Tražim od MUP-a RS-a da svim građanima u ovom entitetu, posebno u mjestima velikog povratka, obezbijedi siguran ambijent za život. Posebno apelujem da se u povratničkim sredinama u narednim danima povećaju mjere sigurnosti tokom obilježavanja velikog blagdana Kurban-bajrama - navodi se u reakciji ministra Hurtića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.