open-navfaktor-logo
search
Nakon sjednice GV Sarajeva
I drug Husnija Kamberović digao ruke od "Četvorke": Bogi, bježi od njih daleko!
Prof. dr. Husnija Kamberović, historičar, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, komentirao je danas na Twitteru sjednicu Gradskog vijeća Sarajeva koja nije dovršena, odnosno Vijeće nije do kraja konstituisano, jer se unutar "Četvorke" nisu dogovorili i nisu imali dovoljno ruku za izglasavanje predsjedavajućeg i dopredsjedavajućih Vijeća, a samim tim je doveden u pitanje i izbor gradonačelnika i zamjenika. 
24.03.2021. u 20:35
get url
text

Gradonačelnik Sarajeva je trebao biti Bogić Bogićević. 

VEZANI TEKST - Bogićević pisao Nikšiću: Odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva

U večernjim satima danas on je poslao Nerminu Nikšiću, ali i medijima, pismo u kojem odustaje od kandidature za gradonačelnika. 

- Obavještavam Te o mojoj neopozivoj odluci da povučem kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima "Četvorke", koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva - napisao je, između ostalog, Bogićević. 

Prije Bogićevićeve odluke da se povuče iz sarajevske političke kaljuže, Kamberović je pisao na Twitteru da Bogićević treba odustati od kandidature. 

- Bogić Bogićević je zaslužio biti gradonačelnik Sarajeva i građani Sarajeva su to zaslužili. Ali, "Četvorka" nije zaslužila da svojim nepotizmom uništava Bogićevu karizmu! Zahvali im se, Bogi, i bježi od njih, daleko!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.