open-navfaktor-logo
search
Priključili se
I FUCZ u potrazi za drugim radnikom koji je pao u rijeku Bosnu
Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uključila se, na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), u potragu za radnikom turske Kompanije Cengiz Insat koji je zajedno sa kolegom, a čije je tijelo pronađeno u rijeci Bosni, bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na Koridoru Vc.
12.11.2021. u 12:31
get url
text

Tim sa spasiocima, pripadnicima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i čamcem, rano jutros krenuo je u pretragu desne obale korita rijeke Bosne nizvodno od Topčić Polja prema Žepču.

Potragu uveliko otežava što je rijeka Bosna nabujala, uslijed obilnih padavina - ističe se u saopćenju FUCZ-a.

- U potragu su, od početka, uključeni pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK, policija ZDK, GSS-a koji su čamcima pretraživali rijeku Bosnu. Kolege dvojice nastradalih radnika i mještani Topčić Polja, Golubinja i drugih naselja u blizini pomagali su u potrazi. Danas će se potrazi pridružiti i tim sa sonarom Odjela za javnu sigurnost Distrikta Brčko, koji je prilagođen za taj tip rijeke – navodi FUCZ.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak, 8. novembra, kad su radnici pali sa krana, sa deset metara visine, u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, nedaleko od Žepča. Nakon toga je, za njima, organizirana potraga. Tijelo jednog od radnika, državljanina Turske (43 godine), spasioci su jučer pronašli u rijeci Bosni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.