open-navfaktor-logo
search
Četiri tima neprekidno rade
I jutros nastavljena potraga za zatrpanim rudarom u Rudniku Mramor; Tokić: Došlo se do alata, i on mora biti u blizini
To je pokazatelj da se nije pogriješilo i da se ide u pravom smjeru. Alat nam govori da se i rudar mora nalaziti u blizini. Nadljuski napori se ulažu, vjerujte uvjeti su jako kompikovani i složeni, odren je stalno prisutan, kaže Zuhdija Tokić
AUTOR: A. S.
04.05.2024. u 08:04
get url
text
Četiri spasilačka tima Rudnika lignita Mramor kod Tuzle ulažu nadljudske napore kako bi došli do kolege rudara kojeg je jučer rano ujutro u jami zatrpalo nekoliko tona zemlje.
Kako je jutros za Faktor kazao Zuhdija Tokić, predsjednik Sindikata radnika Rudnika Kreka, spasilački timovi su došli do alata (bušilica i sfeder) sa kojim je zatrpani rudar radio.
- To je pokazatelj da se nije pogriješilo i da se ide u pravom smjeru. Alat nam govori da se i rudar mora nalaziti u blizini. Nadljuski napori se ulažu, vjerujte uvjeti su jako kompikovani i složeni, odren je stalno prisutan - kaže Tokić.
Tokić ističe da se cijelu noć radilo neprekidno što je nastavljeno i jutros kako bi se što prije došlo do rudara.
- Četiri jedinice za spasavanje neprekidno rade. To su najbolji ljudi u rudniku Kreka koji to znaju raditi po uputstvima federalnog inspektora i drugih nadležnih tijela. Smjene se vrše na licu mjesta tako da se ne prekida sa radom. Ogromna je količina zemlje koja se obrušila, isključivo se radi ručno oprezno i polako kako se ne bi napravila veća šteta - rekao nam je jutros Tokić.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.