open-navfaktor-logo
search
KDZ pregledi
I MUP BPK dobio dojavu o postavljenoj bombi, obaviješten i FUP
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodirnjskog kantona (BPK) u 14.48 sati putem maila dobilo je prijetnju o postavljenim eksplozivnim napravama - potvrdio je resorni ministar Armin Mandžo.
01.06.2022. u 18:10
get url
text

Dodao je da je mail naslovljen na ministra unutrašnjih poslova i premijerku BPK-a Aidu Obuću.

- U mailu ispisanom ćirilicom napisano je - Zgrada je minirana. Na ovaj korak su nas natjerale vlasti BiH svojom antiruskom politikom i nasrtajem na naš bratski srpski narod u RS-u. NATO vam neće pomoći. Utičite na svoju vladu ako ne želite, kao u Ukrajini. S poštovanjem FSG" - precizirao je Mandžo.

Naglasio je da se, s obzirom na sadržaj poruke, nije  moglo procijeniti  o kojoj zgradi se radi, te je odmah izvršena evakuacija.

- Angažovali smo jedinice Uprave policije, ispraznili smo MUP, obustavili saobraćaj i obližnje ugostiteljske objekte te spriječili kretanje pješaka u blizini. Obavljen je KDZ pregled i u MUP-u ništa nije pronađeno, sada se trenutno pregled vrši u zgradi Vlade BPK-a. Ovo je djelo terorizma  te smo obavijestili i Federalnu upravu policije koja se bavi cyber kriminalom, da uz našu saradnju, poduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti - kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.