open-navfaktor-logo
search
Ulaže se trud
Iako nije bilo dogovora u Mostaru, Dodik ohrabren činjenicom....
Iako su predstavnici vladajuće koalicije na državnom nivou (SDP, NiP, NS, SNSD i HDZ) nakon jučerašnjeg sastanka kazali kako još nisu postigli dogovor, dan kasnije jedan od aktera je zadovoljan.
28.02.2024. u 21:49
get url
text

VEZANI TEKST - Sastanak u Mostaru bez rezultata: Dogovorili se da će se nastaviti dogovarati, "bitno da je atmosfera pozitivna"

- Јedini koji jučerašnjim razgovorima u Mostaru mogu biti kompletno nezadovoljni su turista Schmidt svjetski putnici koji Bosni i Hercegovini žele kolonijalni status, a njenim narodima status podanika - objavio je čelnik SNSD-a Milorad Dodik na društvenoj mreži X.

Dodao je kako je kao "učesnik sastanka ohrabren činjenicom da smo satima konstruktivno razgovarali i pomjerali stvari u dobrom pravcu".

- Oko nečega ćemo se dogovoriti brže, oko nekih stvari sporije, ali činjenica da naše radne grupe ulažu trud u rješenja, a mi u njihovu implementaciju govori da postoji volja, da vjerujemo u sopstvenu demokratiju, a ne u tuđu demonstraciju sile i nepoštovanja prema nama. BiH može funkcionisati samo kao mala EU ili ne može nikako. Puna razgovora i kompromisa koji nisu po volji svakome, ali ne smiju biti na štetu nikome - naglasio je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.