open-navfaktor-logo
search
Općina Stari Grad
Ibrahim Hadžibajrić ispratio u penziju Mehmeda Janjoša
Bivši fudbaler i trener FK Sarajevo, ali i trener brojnih drugih klubova u regiji i svijetu, Mehmed Janjoš Čala koji je od 2014. godine bio uposlenik Općine Stari Grad Sarajevo, odlazi u penziju.
29.06.2022. u 13:37
get url
text

Da ga u penzionerskim danima i dalje prati dobro zdravlje i sačuva svoju ogromnu ljubav prema fudbalu, ali i da konačno nađe malo vremena za zasluženi odmor, danas mu je poželio općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Uz zahvalnicu za sav doprinos koji je dao u radu Općine Stari Grad i prigodne poklone, načelnik Hadžibajrić je popularnom Čali zahvalio za sve projekte koje je realizovao kao saradnik za sport i mlade gdje se posebno angažovao na pokretanju liga mladih osnovaca Starog Grada u fudbalu. 

Zanimljivo je da je Mehmed Janjoš Čala rođen na Vratniku, gdje je vladalo nepisano pravilo ili si u fudbalu ili u vatrogasnom društvu "Vratnik". Čala se ipak opredijelio za ovo prvo, a u svojoj živopisnoj karijeri uvijek na prvo mjesto stavlja svoje FK Sarajevo jer je pripadao generaciji asova koji su 1985. godine Sarajevu donijeli drugu i posljednju titulu šampiona Jugoslavije. Rođen je 5. juna 1957.godine. Osim Vratnika i Sarajeva nastupao je još u Španiji i u Turskoj. Nakon fudbalske karijere posvetio se trenerskom pozivu, a vodio je Sarajevo, Olimpik, Jedinstvo, radio u Turskoj, u reprezentacijama BiH i Crne Gore.

- Iako je fudbal bio i ostao njegova najveća ljubav, Čala je danas istakao da posebno mjesto u njegovom životu zauzima Općina Stari Grad i godine rada koje je ovdje proveo, te se zahvalio općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću na prilici da da svoj doprinos i pečat u radu sa mladim ljudima, učenicima osnovnih škola u Starom Gradu kroz fudalske lige, ali i kroz brojne druge sportske projekte u kojima je učestvovao - saopćeno iz je općine Stari Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.