open-navfaktor-logo
search
Najavio press
Imamović još ne želi govoriti: Vrh SDP-a saglasan s odlaskom u opoziciju u BPK?
O razlozima za odluku o istupanju SDP-a iz parlamentarne većine u Bosansko-podrinjskom kantonu (BPK) izvijestit ćemo javnost u narednim danima, zajedno s vrhom ove stranke, kazao je danas Ernest Imamović, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Goražde.
19.02.2024. u 13:17
get url
text

VEZANI TEKST - Obavijest SDP-a Goražde čudna njegovim zastupnicima: O odlasku u opoziciju će čekati stav centrale

Odluka Kantonalnog odbora SDP-a o odlasku u opoziciju iznenadila je njihove partnere u vlasti, ali i same SDP-ove zastupnike u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona, koji su najavili da će pak čekati stav centrale stranke u Sarajevu.

Na pitanje o razlozima za takvu odluku i očitovanju vrha SDP-a, Imamović nam je odgovorio samo da će u narednim danima imati press konferenciju na kojoj će javnosti biti dati odgovori.

- S vrhom stranke ćemo dostaviti odgovore – dodao je.

U Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona SDP ima dva zastupnika, Amira Sijerčića i Edina Mujkovića, a u Vladi ima ministra unutrašnjih poslova Nusreta Hubjera.

Većinu u Skupštini BPK formiralo je osam stranaka, i to Narod i pravda i Novi početak sa po tri zastupnika, sa po dva zastupnika Stranka za BiH, Nova politička inicijativa i SDP, te po jednim zastupnikom Bh. demokrata, SBB-a i Nezavisne građanske liste. Bez SDP-ovih zastupnika imali bi opet većinu, ali vrlo tijesnu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.