open-navfaktor-logo
search
Tuzla
Imamović: Ovo je dan kada građani imaju vlast; Jusufović: Nadam se da će glasati barem 50 posto
Svih 159 redovnih biračkih mjesta u Tuzli otvoreno je jutros u 7.00 sati, osim biračkog mjesta koje se nalazi u Osnovnoj školi "Simin Han", gdje je do kašnjenja od 20 minuta došlo zbog malo dužeg brojanja zaprimljenih glasačkih listića.
15.11.2020. u 10:53
get url
text

- Prema informacijama sa biračkih mjesta proces glasanja za sada teče neometano - saopćeno je iz Gradske izborne komisije (GIK) Tuzla.

Aktuelni gradonačelnik Tuzle, koji vlada od 2001. godine, traži još jedan mandat, a svoju građansku dužnost obavio je u Osnovnoj školi "Brčanska Malta".

- Pozivam građane da se pridržavaju propisanih mjera. Na biračkom mjestu nije bilo gužve i distanca je sigurnija nego, na primjer, u samoposluzi. Ovo je jako važan dan, jer građanke i građani Tuzle jednom u četiri godine odlučuju ko će voditi ovaj grad i sve njegove službe. Ovo je dan kada građani imaju potpunu vlast i to treba da iskoriste - rekao je Imamović.

Kandidat Socijaldemokrata BiH i Demokratske fronte Vahid Jusufović glasao je u Osnovnoj školi "Novi grad".

- Vidim da je jutros izlaznost velika i sve ide tačno. Nadam se da će izlaznost biti barem 50 posto - rekao je Jusufović.

Inače, šest je kandidata za gradonačelnika, a pored Jasmina Imamovića i Vahida Jusufovića (SD-DF) tu su i Mirjana Marinković-Lepić (Naša stranka), Sead Avdić (BPS), Alen Kamerić (PDA) i nezavisni kandidat Halid Žigić.

Svoje mjesto u Gradskom vijeću Tuzla tražit će čak 606 kandidata. Oni su raspoređeni na 23 stranačke liste, a tu je i jedna nezavisna kandidatkinja za Gradsko vijeće te deset kandidata nacionalnih manjina.

Dok je na nekim biračkim mjestima u Tuzli sve protiče uz poštovanje mjera, na nekima to baš i nije tako. U Osnovnoj školi "Pazar" mogli smo vidjeti duge redove uz nedovoljnu distancu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.