open-navfaktor-logo
search
Nastavak podrške
Imamović u Potočarima: Grad Tuzla podržao rad Memorijalnog centra sa 50.000 KM
Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović danas je boravio u Potočarima gdje je u mezarju Memorijalnog centra odao počast svim žrtvama genocida, a zatim razgovarao sa direktorom službe Memorijalnog centra, dr. Emirom Suljagićem.
28.05.2021. u 12:50
get url
text

Ovom prilikom potpisan je Memorandum o sporazumijevanju između grada Tuzle i Memorijalnog centra, kojim je nastavljena finansijska podrška od 50.000 KM aktivnostima Memorijalnog centra.

- Podrška grada Tuzle radu Memorijalnog centra počela je prošle godine i ovo je samo  potvrda da ćemo nastaviti podržavati rad ove institucije. Memorijalni centar izrasta u instituciju koja će na najbolji način transparentno, odgovorno i programski trošenjem sredstava na mnoge projekte donijeti najbolje rezultate u očuvanju sjećanja na genocid i rat u Bosni i Hercegovini - istakao je Imamović.

- Podrška žrtvama genocida treba biti stalna, ne samo kada se približava 11. juli. Mi smo oni koji trebaju sačuvati znanje o tome šta se ovdje desilo, a desio se i počinjen je genocid. Istina o genocidu danas je ugrožena od strane onih koji pokušavaju da ispišu neku drugačiju historiju. Naša borba protiv takvih je u podršci ovakvim institucijama, a to najbolje možemo učiniti ukoliko finansijski podržimo njihove projekte koji su od presudne važnosti kako bi istina o genocidu ostala za buduće naraštaje - dodao je gradonačelnik Tuzle.

- Potrebno je naglasiti da je grad Tuzla među prvim gradovima pružio finansijku podršku radu Memorijalnog centra Srebrenica prošle godine, a tako je nastavio i ove. Hvala Gradu Tuzli, hvala gradonačelniku Imamoviću i Gradskom vijeću, na nastavku zajedničke borbe protiv minimalizacije i negiranja genocida - rekao je direktor Emir Suljagić, saopćeno je iz Memorijalnog centra. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.