open-navfaktor-logo
search
Vlada KS
Imenovani nadzorni i upravni odbori socijalnih ustanova u KS, ko sjedi na dvije stolice
Vlada Kantona Sarajevo imenovala je članove nadzornih i upravnih odbora u ustanovama socijalne zaštite.
17.08.2021. u 10:11
get url
text

Za predsjednicu i člana Nadzornog odbora Kantonalne javne ustanove Porodično savjetovalište imenovani su Naida Omahić-Softić i Memnun Zukanović.

U Nadzorni odbor Kantonalne javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja imenovani su Salko Polimac kao predsjednik i Zarfa Berković, članica.

Berković je članica Naroda i pravde, a bila je i kandidatkinja na Lokalnim izborima 2020. godine za vijećnicu u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

Anesa Branković, Danka Požek, Zarfa Berković

Imenovan je i Nadzorni odbor Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar a predsjednica je Danka Požek, dok su članice su Anesa Branković i Adela Bahto koja je na ovu poziciju imenovana iz reda stručnih radnika zaposlenih u Ustanovi.

Podaci iz Registra zaposlenih u javnom sektoru Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS

Požek je bila kandidatkinja Naše stranke za Općinsko vijeće Novi Grad na Lokalnim izborima 2020. godine, a uposlenica je Kantonalnog centra za socijalni rad.

Anesa Branković je članica Predsjedništva SDP Ilidža ali i uposlenica Kantonalnog centra za socijalni rad.

SDP-ovac i bivši direktor Kantonalnog centra za socijalni rad Samir Suljagić novi je predsjednik Upravnog odbora ove ustanove. Suljagić je i direktor Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

VEZANI TEKST - SDP se napokon sjetio da bi trebali smijenti Izeta Ramića i Zarfu Dupovac

Članovi UO su Izet Ramić, Irfan Đaltur, te Amra Bučan i Sanja Brkić-Zec, obje iz reda stručnih radnika zaposlenih u ustanovi.

Ramić je član i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić, i to istog onog Zavoda u kojem je radio i kao član SDP-a, a čije se ime i spominjalo tokom istrage kriminala u Zavodu Pazarić posljednjih sedmica, kada je jedan od zaposlenika na poziciji stolara inspektorima ispričao da je "po nalogu šefa Izeta Ramića išao na Grbavicu u direktorov stan, gdje je obavljao poslove rušenja zidova, keramike, stolarije, parketa i odvoženja šute".

Irfan Đaltur bio je 2016. godine kandidat Prve stranke za načelnika Općine Ilidža a ove godine Đalturova stranka, pa i sam Đaltur, podršku su na izborima dali kandidatu Naroda i pravde Nerminu Muzuru.

Pokušali smo kontaktirati ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivanu Prvulović kako bi nam pojasnila da li je moguće da neko vrši dvije funkcije istovremeno, te da li u ovim slučajevima ima sukoba interesa ali nije odgovorila na naš poziv.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.